Pages

Tuesday, May 31, 2016

INA Delta Rally 2016., ulazi u viši rang natjecanja - FIA European Rally Trophy

Related Posts

U Ininoj Upravnoj zgradi održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen 42. po redu INA Delta Rally koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati 10. i 11. lipnja. Na natjecanju se ove godine očekuje 50 posada, a utrke će se voziti na Zagrebačkom velesajmu s ceremonijalnim startom pred Ininom Upravnom zgradom te na Sljemenu. Ovogodišnju utrku je predstavio g. Zoran Obradović, predsjednik AK INA Delta, a nazočnima su se obratili i predstavnik Ine g. Tomislav Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova, gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić, g. Berislav Čegelj, tajnik Auto kluba INA Delta Rallyja, kao i g. Josip Šimek, direktor utrke.



Prisutne je u ime organizatora pozdravio predsjednik Auto kluba INA Delta g. Obradović koji se posebno zahvalio svima na sudjelovanju i potpori: „Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću AK INA Delte i bezrezervnom podrškom Grada Zagreba i Ine, opet postala međunarodno prepoznata te se ove godine boduje na europskoj razini u sustavu European Rally Trophyja. Radujemo se velikom odazivu publike i vozača te očekujemo vrhunsku automobilističku poslasticu.“ 


Obraćajući se prisutnima u ime Ine g. Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova, naglasio je dugogodišnju poveznicu Ine i ovog prestižnog natjecanja. „INA je, kao društveno odgovorna kompanija, od svog osnutka dokazano najbolji prijatelj i partner hrvatskog sporta, a osobito automobilizma. Ponosni smo što već dugi niz godina podržavamo ovu vrhunsku utrku koja je odavno prerasla domaće okvire i prometnula se u važnu automobilističku priredbu u ovom dijelu Europe.“, dodao je g. Thür.


Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić istaknuo je kako je utrka INA Delta Rally na određeni način postala simbol grada: „Grad Zagreb podržava INA Delta Rally, tradicionalno natjecanje koje okuplja sve više zaljubljenika u ovaj oktanski adrenalinski sport. Riječ je o atraktivnom sportskom događanju koje pozitivno utječe na zagrebačke gospodarske i turističke potencijale“.


G. Čegelj, tajnik Auto kluba INA Delta Rally, naglasio je da će ovogodišnje uvrštavanje INA Delta Rally u viši rang natjecanja, od strane Međunarodne automobilističke federacije, svakako pridonijeti atraktivnosti same priredbe dok je direktor INA Delta Rallyja g. Josip Šimek izložio koncept i detalje zahtjevne utrke u kojoj će natjecatelji ovoga puta morati pokazati puno znanja, vještina i hrabrosti. 


O Ina rally natjecanju

INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je odsad dio FIA European Rally Trophyja što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe.  Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). 



via : http://zumzumauto.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment